Coachingsinstrumenten

Een coach kan tijdens een coachtraject verschillende coachingsinstrumenten of tools inzetten om je verder te helpen. DISC is hier een bekend voorbeeld van, maar welke coachingsinstrumenten bestaan er nog meer? En wat kunnen deze je opleveren? In het onderstaande overzicht leggen we per coachingsinstrument uit wat het inhoudt en hoe het werkt. Op Coachfinder vind je coaches die gebruik maken van verschillende tools. Klik door naar het coachingsinstrument dat jou aanspreekt of maak gebruik van ons slimme matchingssysteem om de coach te vinden die bij je past.

DISC

Deze test geeft een beeld van je gedrag op je werk en je manier van communiceren. Het kan je helpen om betere loopbaankeuzes te maken en te bepalen op welke terreinen jij je kunt ontwikkelen.

MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) vergroot je zelfinzicht en kan jou, en je team, helpen om optimaal samen te werken.

Management Drives

Management Drives is een test die in kleuren aangeeft wat jouw drijfveren en werkstijlen zijn. De uitslag kan je helpen bij het maken van keuzes of het aansturen van een team.

Belbin test

Volgens de Belbin test bestaan er negen verschillende teamrollen. Meer inzicht in jouw voorkeursrollen (en die van je collega’s) verbetert de samenwerking en leidt tot betere resultaten.