Coachmethodieken

Er zijn veel verschillende coachmethodieken die een coach kan gebruiken. Van Transactionele Analyse (TA) tot RET of ACT. Maar wat houden alle methodieken eigenlijk in, hoe werken ze en wat leveren ze op? Door je goed in te lezen in de verschillende coachmethodieken, kun je bepalen of een specifieke methodiek wel of juist niet bij je past. Op Coachfinder vind je coaches die verschillende soorten coachmethodieken toepassen. Klik door naar de coachmethodiek dat jou aanspreekt of maak gebruik van ons slimme matchingssysteem om de coach te vinden die bij je past.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Als tegenslagen of negatieve gedachten je afhouden van wat je werkelijk zou willen in je leven, dan kan ACT je helpen om anders met deze hindernissen om te gaan.

Transactionele Analyse (TA)

Zonder dat je er bewust van bent, heb je bepaalde overtuigingen die kunnen je belemmeren in je ontwikkeling en je omgang met anderen. Met TA spoor je deze op en ruim je ze uit de weg.

Rationeel Emotieve Therapie (RET)

Bepaalde gebeurtenissen kunnen ons flink raken. Met RET leer je dat niet de gebeurtenissen emoties oproepen, maar de betekenis die je eraan geeft.

HeartMath

HeartMath leert je om via je ademhaling meer ontspanning te ervaren en daardoor kun je uiteindelijk je mentale, emotionele en fysieke gezondheid verbeteren.