Dit zijn de voordelen van wandelcoaching

 
Dit zijn de voordelen van wandelcoaching
18 september 2020 -  2 minuten leestijd
Wandelen als alternatief voor praten in een coachruimte: werkt dat? Wat zijn de voordelen van wandelcoaching? En hoe vind je een goede wandelcoach?

1. Makkelijker in gesprek
Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek. Je zit niet tegenover elkaar, maar wandelt naast elkaar. Het helpt om vrijer te praten. Je hoeft de wandelcoach niet aan te kijken en je kunt je gedachten de vrije loop laten. Hierdoor is het gemakkelijker om in gesprek te zijn.

2. Je bent in de natuur 
De natuur speelt een belangrijke rol binnen de wandelcoaching.  Het voordeel is dat door het buiten zijn worden je zintuigen minder belast. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Daarnaast werkt de natuur als een soort spiegel en kan een mooie metafoor zijn voor diverse thema’s.

 3. Je krijgt beweging
Beweging heeft een positieve invloed op de coaching. Het stresshormoon cortisol verlaagt en hierdoor ontstaat er meer ontspanning. Daarnaast kan het zijn dat serotonine en endorfine toenemen door het bewegen. Dit zijn stofjes die een goed gevoel geven! Daarnaast komt niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je gedachten en gevoelens.

4. Wisselende omgeving
Doordat je naar buiten gaat en in een andere omgeving bent, kun je echt afstand nemen van situaties. Je bent er even helemaal uit. Hierdoor kun je patronen gemakkelijker inzien. Daarnaast helpt een wisselende omgeving om inzichten op te doen en deze ook beter vast te houden.

Zo vind je de juiste wandelcoach
Stress, burn-out klachten, maar ook relatieproblemen, psychische kwesties of slapeloosheid; het terrein van de wandelcoaching is divers. Als jij denkt dat een wandelcoach iets voor jou is, ga dan op zoek naar iemand die thuis is in jouw problematiek. En kijk ook of het klikt. Op Coachfinder vind je een overzicht van betrouwbare wandelcoaches.

Lees meer over wandelcoaching Vind een wandelcoach die bij je past

wandelen
wandelcoaching