Hoe werkt het voor jou als werkgever?

 
Hoe werkt het voor jou als werkgever?
21 mei 2021 -  3 minuten leestijd
Heb je een werknemer die vastloopt in het werk, stress heeft, onzeker is, wil doorgroeien of juist een hele andere kant op wil in zijn carrière? Een coach kan goed helpen om stappen in de juiste richting te zetten.

Maak het kenbaar

Vitale, blije en gemotiveerde medewerkers zijn essentieel voor je bedrijf. Coaching kan een hele grote bijdrage leveren om werknemers ook vitaal en gemotiveerd te houden. Alleen weet lang niet iedere werknemer dat coaching via de werkgever tot de mogelijkheden behoort. De kans bestaat hierdoor dat ze te lang rondlopen met stressklachten, blijven hangen in een functie waar ze ongelukkig in zijn of zelfs naar een ander bedrijf overstappen. Je kunt dit voorkomen door duidelijk binnen de organisatie te communiceren wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld met alle directe leidinggevenden. Zij kunnen dan tijdig signaleren wanneer het een goed moment is voor een teamlid om te starten met een coachtraject.

Breng de coachvraag in kaart

Als een werknemer interesse heeft in coaching kun je samen het gesprek aangaan. Maak alvast een start door een coachvraag te formuleren. Zo maak je concreet waar de werknemer bij geholpen wil worden. Op basis hiervan kan een coach inschatten hoeveel coachuren er nodig zijn. Logischerwijs heeft iemand met een burn-out langer begeleiding nodig dan iemand die hulp nodig heeft met een volgende carrièrestap.

We bieden hiervoor vier pakketten aan:

  1. Basis, bestaande uit drie coachuren;
  2. Basis plus, bestaande uit zes coachuren;
  3. Standaard, bestaande uit negen coachuren;
  4. Intensief, bestaande uit twaalf coachuren.

Stem samen af uit hoeveel coachuren het coachtraject zal bestaan. Als later blijkt dat extra uren gewenst zijn, dan is het altijd mogelijk om de pakketten uit te breiden.

Bepaal de tariefgroep

Alle beschikbare coaches zijn, op basis van expertise en uurtarief, opgedeeld in drie tariefgroepen:

  1. Top coaches (starters en middenmanagement)
  2. Pro coaches (middenmanagement en hoger management)
  3. Executive coaches (hoger management en directie)

Bepaal binnen welke tariefgroep de betreffende medewerker een coach mag uitkiezen. Bij de zoektocht naar een geschikte coach kan hier in het coachoverzicht gemakkelijk op gefilterd worden én de tariefgroep staat bovendien aangegeven in de linkerkolom op alle coachprofielen.

Vraag het coachtraject aan

Zodra het aantal coachsessies en de tariefgroep zijn bepaald, kun je het coachtraject officieel aanvragen. Ga hiervoor naar de button ‘Direct aanvragen‘ bovenaan de website en vul het formulier in. Coachfinder stuurt op basis hiervan een factuur.

Voortgang en rapportage

Via periodieke rapportages en regelmatige evaluaties bieden we inzicht in de kosten en voortgang van de trajecten – uiteraard met inachtneming van de privacy van de werknemer.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Bekijk dan of je het antwoord kunt vinden tussen onze veelgestelde vragen, of neem contact op via business@coachfinder.nl.

hoe werkt het