Hoe werkt het voor jou als werknemer?

 
Hoe werkt het voor jou als werknemer?
21 mei 2021 -  2 minuten leestijd
Heb je via je leidinggevende of HR-manager te horen gekregen dat je een coachtraject mag starten? Super, dat betekent dat je flinke stappen kunt zetten in je persoonlijke ontwikkeling en met het bereiken van je doelen! Maar hoe nu verder? Volg de volgende stappen en dan ben je in no time in gesprek met een coach die perfect bij je past.

Coachsessies

Formuleer voor jezelf helder wat een coachtraject jou kan opleveren en wat je (leer)doelen zijn. In gesprek met je HR-manager of leidinggevende kun je dan (gezamenlijk) bepalen welk type coach hierbij past en hoeveel coachsessies je hiervoor nodig hebt. Een coach kan tijdens de eerste kennismaking eventueel ook een advies geven over het aantal benodigde sessies.

Tariefgroep

Alle beschikbare coaches zijn, op basis van expertise en uurtarief, opgedeeld in drie tariefgroepen:

  1. Top coaches
  2. Pro coaches
  3. Executive coaches

Bepaal in overleg met je HR-manager binnen welke groep jij een coach mag uitkiezen.

Ga op zoek naar je ideale coach

Dit kan op twee manieren:

    1. Ga op de site via ‘Vind een coach’ naar ‘Vind je ideale coach‘ en ontdek via de uitgebreide vragenlijst en matchingtool welke coaches het beste bij je passen. Op een coachprofiel zie je dan in de linker kolom binnen welke tariefgroep (top, pro of executive) de coach valt;
    2. Ga op de site via ‘Vind een coach’ naar ‘Bekijk alle coaches‘. Hier kun je filteren op de bijpassende tariefgroep én al je andere wensen op het gebied van coachonderwerp, -kenmerken, -methodieken, etc..

Wil je eerst nog wat meer te weten komen over coaching en wat coaching voor je kan betekenen, lees je dan goed in, met bijvoorbeeld deze artikelen:

Kennismaken

Heb je een coach gevonden die bij je past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in en ontdek of jullie de juiste klik hebben om samen een coachtraject aan te gaan.

En beginnen maar!

Blijkt na de intake dat het een goede match is, dan kan je coachtraject beginnen. Geef aan je coach door hoeveel sessies je werkgever beschikbaar heeft gesteld en bij welk bedrijf je werkt. Dit is belangrijk voor de facturatie. In sommige gevallen wil ook je HR-manager weten voor welke coach je uiteindelijk hebt gekozen.

Veel succes en plezier toegewenst!