Soorten coaching

Zie je door de coaches het bos niet meer? Hier leggen we uit wat al deze soorten coaches eigenlijk aanbieden. Soms is er nog geen overeenstemming over wat precies wordt bedoeld met een bepaalde coachterm. In dat geval hebben we de meest gebruikte definitie gekozen. Zo spreken coaches en coachzoekers – in ieder geval op deze site – dezelfde taal. Op Coachfinder.nl vind je verschillende soorten coaches. Klik door naar het type coach dat jou aanspreekt of gebruik ons slimme matchingssysteem om de coach te vinden die bij je past.

Loopbaancoach

Wil jij vooruit in je werk? Dan kan een loopbaancoach geweldig helpen. Hier lees je alle tips om de beste loopbaancoach te vinden.

Burn-out coach

Als je opgebrand bent, lijkt contact leggen met een burn-out coach een onmogelijke opgave. Hier lees je hoe je toch de juiste hulp krijgt. Echt, het komt helemaal goed.

Life coach

De een zeilt door het leven alsof er zelden een vuiltje aan de lucht is, de ander gaat bij een kleine hobbel al gebukt. Maar niet getreurd, licht leven is te leren bij een life coach.

HSP-coach

Word je sterk beïnvloed door de stemming van mensen om je heen of gestresst van alle geluiden in de stad? Misschien ben je hoogsensitief. De hsp-coach weet hoe je het beste haalt uit deze eigenschap.

Leefstijlcoach

Ben je een onstuitbare zoetekauw, kampioen bankhangen of een befaamde nachtbraker? En heb je daar last van? Dan kan een leefstijlcoach helpen om blijvend gezondere gewoontes te ontwikkelen.

Relatiecoach

Bij een prille liefde komen aandacht en lieve woorden haast vanzelf. Een relatiecoach kan zorgen dat diezelfde liefde na verloop van tijd niet eindigt in geschreeuw over rondslingerende sokken.

Stress-coach

Sla jij je met trillende handen, buikpijn en paniek door de dag? En gebeurt dit vaak of duurt het lang? Ga dan eens naar een stress coach. Samen krijg je je spanning snel op een prettiger niveau.

Vitaliteitscoach

Een vitaal gevoel ontstaat niet alleen door een gezonde leefstijl. Het ontstaat ook door een duidelijk doel in je leven, fijne mensen om je heen en een positieve blik op de wereld. Een vitaliteitscoach helpt je hierbij.

Wandelcoach

Moet je een moeilijke beslissing nemen? Of wil je vooral je talenten beter leren kennen en ontplooien? Een wandelcoach kan je helpen om sneller tot ontspanning en inzichten te komen.

Online coach

Bij online coaching bepaal je zelf waar en wanneer je contact hebt met je coach. Dus hoef je nooit op een onhandig moment te racen naar een afspraak. Lees de 6 tips voor een online coachgesprek.

Rouwcoach

Je hebt iemand van wie je hield verloren of je moest afscheid nemen van iets wat je dierbaar was? Soms weet je niet meer hoe je verder moet. Een rouwcoach helpt je verder.