Life coach: bij levensvragen en lastige keuzes

 
Life coach: bij levensvragen en lastige keuzes
9 oktober 2019 -  3 minuten leestijd
Elk leven kent moeilijke momenten: we krijgen tegenslagen te verwerken en moeten soms lastige keuzes maken. Een life coach kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen en scherp te krijgen hoe je verder wilt.

Life coaching: een breed begrip

Bij een life coach kun je terecht met alles wat je op je levensweg tegenkomt: of het nu gaat om vragen over zingeving, problemen op je werk of niet lekker in je vel zitten.

Wat doet een life coach?

Een life coach leert je vaardigheden waardoor je het leven beter aankunt; je belastbaarheid wordt dus groter. Een life coach kun je vergelijken met een huisarts: iemand met veel algemene kennis die op een breed vlak kan helpen. Meer specifieke coaches, zoals een loopbaancoach of relatiecoach, zou je dan kunnen vergelijken met een medisch specialist.

Wanneer life coaching?

Je kunt bij een life coach terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld:

  • hoe blijf ik mezelf naast mijn partner?
  • hoe maak ik die belangrijke keuze?
  • hoe ga ik om met mijn veeleisende baas?
  • hoe ga ik om met hoge werkdruk?
  • hoe kan leren ontspannen?

TIP: Een life coach is iets anders dan een leefstijlcoach of lifestylecoach. Dat type coaching gaat namelijk over gezondheid, beweging, voeding en ontspanning.

Dit leer je van een life coach

Afhankelijk van de vraag of het probleem waar je mee komt, zal een life coach je bijvoorbeeld trainen in het flexibeler omgaan met rotsvaste overtuigingen die je in de weg zitten en daardoor stress veroorzaken. Of de coach leert je ontspanningsoefeningen. Ook kun je samen met hem of haar in kaart brengen wat jouw belangrijkste waarden precies zijn, en hoe je daar meer naar kunt gaan leven. Een traject bij een life coach hoeft niet lang te duren. Al snel kun je veel resultaat zien.

“Ik maak nu keuzes die beter bij mij passen”

Michel stopte met zijn eigen bedrijf en kwam daarna in een gat terecht. Hij kwam er zelf niet uit en schakelde een coach in. En dat bleek een succes. “Een coach is de beste investering die je kunt doen. Het is een investering in jezelf.”

https://www.youtube.com/watch?v=CgyX8I_xTaY&feature=youtu.be

Een goede life coach vinden

De methoden die life coaches inzetten lopen uiteen. Verdiep je daarom een beetje in de aanpak van een coach voordat je een eerste afspraak maakt. Ook is het van belang dat de coach en jij een persoonlijke klik hebben. Op Coachfinder.nl vind je veel informatie over gekwalificeerde coaches in jouw omgeving. Twijfel je of life coaching iets voor je is? Neem dan contact op met een coach  en leg je vragen voor. Hij of zij kan dan met je meedenken.

Direct aan de slag?

Vind jouw ideale life coachBekijk alle life coaches

life coach
lifecoaching
levenscoach
coaching