De vraag

Kan vitaliteitscoaching mij helpen om meer energie te krijgen?

Ik zit de laatste tijd niet zo lekker in m’n vel. Ik merk dat ik lusteloos ben en vaak moe. Ook eet ik niet altijd gezond en zou ik wat meer mogen bewegen, maar ik weet gewoon niet waar en hoe ik moet beginnen. Is vitaliteitscoaching iets voor mij?

Het advies

Expert

Elleke Jansen

Leefstijl- & vitaliteitscoach

Vitaliteit is levenskracht, het is de energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat. Als je vitaal bent, kun je jezelf emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel ontwikkelen. Om je vitaal te voelen is het nodig om goed te zorgen voor je lichaam en geest. Vitaliteitscoaching begeleidt je hiernaartoe.

Vitaliteit ontstaat als we balans ervaren in ons leven. Bijvoorbeeld tussen inspanning en ontspanning, geven en nemen, denken en voelen, werk en privé. De maatschappij waarin we leven vraagt nogal wat van ons, waardoor in balans zijn een hele uitdaging kan zijn. We lopen de kans de verbinding met onszelf kwijt te raken en krijgen fysieke en mentale klachten.

Dit doet een vitaliteitscoach

Een vitaliteitscoach kan je helpen om zowel fysiek als mentaal vitaler te worden. Deze coach kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van een blijvende, gezonde leefstijl en focust daarbij op gezond eten, voldoende bewegen, op tijd ontspannen, stressreductie en slaap.

Afhankelijk van welke obstakels je ervaart, werkt een vitaliteitscoach samen met jou aan onder andere je motivatie, je valkuilen en het vergroten van je wilskracht. Stap voor stap word je gecoacht naar een leefstijl waar jij je goed bij voelt en die je kunt volhouden.

Daarnaast helpt een vitaliteitscoach je met je mentale en emotionele welzijn. Je gedachten, overtuigingen, zorgen en levensmissie komen aan bod. Hoe ga je om met emoties? Hoe communiceer je met anderen? Sta je in verbinding met de mensen om je heen?

Kortom, met een vitaliteitscoach werk je aan een nieuwe totaalbalans. Jouw vraag lijkt me hier heel geschikt voor en ik help je graag.

advies
bewustzijn
gelukkig
vitaliteitscoach
vitaliteitscoaching

Deel dit artikel: