Sandra over coaching na haar ongeluk: ‘Ik ben mijn lichaam nu dankbaar’

 
Sandra over coaching na haar ongeluk: ‘Ik ben mijn lichaam nu dankbaar’
9 juli 2020 -  2 minuten leestijd
 PR- en communicatiemedewerker Sandra van Dijke (38) kreeg twaalf jaar geleden een ernstig motorongeluk. Een coach hielp haar te dealen met de gevolgen.

PR- en communicatiemedewerker Sandra van Dijke (38) kreeg twaalf jaar geleden een ernstig motorongeluk. Een coach hielp haar te dealen met de gevolgen.

‘Toen ik wakker werd in het ziekenhuis vertelden de artsen me dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Ik wist direct: daar leg ik me niet bij neer. En ik heb laten zien dat ze ongelijk hadden. Ik leerde weer lopen, autorijden en uiteindelijk zelfs sporten.

Mijn omgeving probeerde me te steunen, maar ook af te remmen. Dat leverde de nodige frustraties op. Ik twijfelde of ik er wel goed aan deed om mezelf zo te pushen. Want ik besefte ook dat ik moest aanvaarden dat mijn lichaam nooit meer hetzelfde zou zijn. Door het ongeluk kreeg ik bijvoorbeeld problemen met mijn vochthuishouding waardoor ik een stuk zwaarder werd. Dat maakte me heel verdrietig.

‘Als ik iemand tegenkwam, had ik de neiging om te zeggen: “Ik ben niet aangekomen hoor, het komt doordat ik last heb van oedeem.”’

Ik had behoefte aan iemand die me kon begeleiden bij dit proces. Maar wel een stevig type, want ik zat niet te wachten op een aai over mijn bol. Met Carolijn Roelofs klikte het meteen. Ze zei: “Schrijf eens op wat je lichaam allemaal voor jou heeft gedaan en nog steeds doet.” Ik ben gaan schrijven en schrijven en na een uur brak ik. Ik kon niet meer stoppen met huilen. Wat heb ik dat lijf gehaat. Carolijn liet me inzien dat dit niet eerlijk is. Nu ben ik dankbaar voor alles wat mijn lichaam voor mij heeft gedaan. Af en toe mag ik balen, bijvoorbeeld als ik weer een dag heb waarop ik veel vocht vasthoud. Maar ik ben erg blij met mijn leven.’

Bekijk het profiel van coach Carolijn Roelofs of bezoek de website van Carolijn: Coachable.

Gun jezelf een goede coach

Kun je ook wel de hulp van een coach gebruiken? Op Coachfinder.nl vind je meer dan 700 betrouwbare coaches die je kunnen helpen; bij concrete werkkwesties, worstelingen met levensvragen en alles daartussenin.

Vind jouw ideale coachBekijk alle coaches