Laurens over coaching: ‘Ik ging mezelf afvragen of het voldoening zou geven’

 
Laurens over coaching: ‘Ik ging mezelf afvragen of het voldoening zou geven’
14 oktober 2019 -  2 minuten leestijd
Laurens (47) bezocht hij een coach om scherper te krijgen welk werk hem meer energie kon geven.

Toen Laurens Massee (47), hoofd innovatie bij een media-bedrijf, opgebrand raakte, bezocht hij een coach om scherper te krijgen welk werk hem meer energie kon geven

‘”Ga dingen doen die je leuk vindt,” zei de bedrijfsarts toen ik me ziek had gemeld. Ik werd opgeslokt door mijn werk, had verkrampte handen, een kort lontje, concentratieproblemen en een hoge ademhaling. Er was me diverse malen een mooie functie beloofd, maar dat werd steeds teruggedraaid. Terwijl ik daar naar mijn mening erg mijn best voor deed en ook recht op had. Na de derde keer was ik zo van slag dat ik de draad niet meer kon oppakken. Elke taak waaraan ik begon glipte als los zand door mijn vingers. Terwijl ik altijd dacht dat overspannen raken mij niet zou gebeuren. Dat was iets voor anderen, die niet zo veel kunnen hebben.

“Ik wist niet hoe ik hieruit moest komen en kreeg sombere buien.”

Schaatsen hielp; ik houd van sporten in de buitenlucht. Maar echt beter ging het toen ik via-via bij een coach terechtkwam. Zij hielp me aan inzichten waarmee ik verder kon. Zo attendeerde ze me erop dat ik wel erg vaak het woord “moeten” gebruikte. Ze vroeg of ik dat woord misschien kon vervangen door “willen”. Het klinkt simpel, maar door me bewust te worden van wat ik wil, kan ik veel meer bij mezelf blijven.

Ik rolde altijd overal in zonder plan en dacht dat dat een kwaliteit was: go with the flow. Maar op die manier zouden anderen altijd voor mij blijven bepalen wat ik ging doen. Ik ben beter gaan definiëren waar ik met plezier en belangstelling aan werk en waarin ik me oprecht gemotiveerd wil ontwikkelen. Zo heb ik uiteindelijk de stap durven zetten om van werkgever te veranderen. Door mezelf vragen te stellen: zou ik in die nieuwe baan echt gaan doen wat ik graag wil? En zou het me genoeg voldoening geven? Zo zelfbewust was ik eigenlijk nooit bezig. Dat is dankzij de coaching veranderd.”

Gun jezelf een goede coach

Kun je ook wel de hulp van een coach gebruiken? Op Coachfinder.nl vind je meer dan 500 betrouwbare coaches die je kunnen helpen; bij concrete werkkwesties, worstelingen met levensvragen en alles daartussenin.

Vind jouw ideale coachBekijk alle coaches