Mark over coaching: ‘Ik durf mijn werk nu de kant op te sturen die ik wil’

 
Mark over coaching: ‘Ik durf mijn werk nu de kant op te sturen die ik wil’
9 juni 2020 -  2 minuten leestijd
Mark van den Heuij (41) is projectleider bij een adviesbureau. Met behulp van een coach kreeg hij passie voor zijn werk.

Mark  (41) is projectleider bij een adviesbureau. Met behulp van een coach kreeg hij passie voor zijn werk.

‘Ik geniet van de waardering die ik op mijn werk krijg en de interessante projecten die ik doe. Iedereen die het horen wil, vertel ik dat ik zo’n leuke werkgever heb. En dat is een ongelooflijk contrast met drie jaar geleden.

In die tijd zag ik mijn baan als noodzakelijk kwaad, puur om geld te verdienen. Met collega’s heb ik het altijd gezellig gehad, maar inhoudelijk had ik het gevoel dat ik niet werd gezien. Terwijl anderen doorgroeiden, bleef ik hangen op hetzelfde niveau.

‘Ik wilde me ook graag ontwikkelen, maar miste het zelfvertrouwen om dat voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk haalde ik geen voldoening meer uit wat ik deed.’

Ik werd somber en narrig en was jaloers op anderen die wel gepassioneerd over hun werk konden vertellen. Mijn leidinggevende kwam met het idee een coach in te schakelen. Volgens mijn leidinggevende zat mijn gebrek aan zelfvertrouwen mij in de weg.

Via via kwam ik bij Willemijn terecht. We hadden een klik en ik ging met een goed gevoel naar de sessies. Ze heeft mij helpen inzien dat ik goed ben in wat ik doe. Doordat ik mijn succesmomenten moest opschrijven, leerde ik te focussen op het positieve. Daarnaast spoorde ze me aan om meer te gaan sporten, actiever te zijn. Hierdoor kwam ik letterlijk beter in mijn vel te zitten, met een krachtigere uitstraling en lichaamshouding.

Sinds ik ervan overtuigd ben dat ik waardevolle kennis en ervaring in huis heb, kom ik heel anders een ruimte binnen. Ik durf mijn werk nu de kant op te sturen die ik wil.’

Bekijk het profiel van coach Willemijn Vonk  of bezoek de website van Willemijn: devonk.nu 

Gun jezelf een goede coach

Kun je ook wel de hulp van een coach gebruiken? Op Coachfinder.nl vind je meer dan 500 betrouwbare coaches die je kunnen helpen; bij concrete werkkwesties, worstelingen met levensvragen en alles daartussenin.

Vind jouw ideale coachBekijk alle coaches